dissabte, 23 de juny del 2012

PRIMER DIA a GÀMBIA


Estimats fans: primer de tot, dir-vos que hem arribat perfectament, això  sí una mica acalorats. Avui, hem passat el matí a la piscina de l’hotel. A l’hora de dinar hem començat a fer camí cap a Tanji, a veure l’arribada del peix. La gent estava molt exaltada i hi havia molt moviment. Tot i això hem pogut gravar molt i hem creat una gran espectació.
Cal recalcar que la pudor de peix era insuportable ( perdoneu però algú ho havia de dir).Mentre un grup s’ha quedat a  acabar de gravar l’altre ha anat cap a l ‘hotel, ja que el sol ha estat picant molt fort durant el dia.
No patiu per res. A l’hotel estem de primera i hi ha molt bon ambient entre tots nosaltres. L’Ami emplena de trenes el cap de la Tura i la Fatu està conenta amb to el que va descobrint.Portem un dia aquí i la Lia ja s’ha convertit en la mare de tots amb tants repel.lents i cremes, tot i que els mosquits de moment no esn ataquen massa.
Demà marxem cap a Basse amb un mini-bus molt ben equipat. Segurament no podrem tornar a escriure fins dimecres. De veritat, estigueu ben tranquils.
Aprofitem per felicitar tots els Joans,
També volem enviar una forta abraçada des de Gàmbia a en Nil Gallego. 
A continuació teniu un petit recull fotogràfic del nostre primer dia...


****no podem penjar cap foto... la connexió va super  lenta i es penja!!!!

Primer bany a la piscina

Comencem les gravacions
La Tura gravant els carrers
Primeres gravacions a la Fatou i l'Ami

Esmorzant davant del mar

Primer Stand-up amb molta expectació

Tothom vol veure què fem...

Ens refugiem de la calor

Fent amics

Ho voldríem gravar tot...

Retrats

Els pescadors que no paren de feinejar

Gravant  a tot tall





36 comentaris:

  1. Molts ànims i força per tots. Des d'Argelaguer petons per l'Ànnia, l'Eloi i en Genís... Avui ens hem lliurat dels vostres petards! he, he... fa poca estona que el poble ha tornat a la calma...
    Que tingueu molt bon viatge cap a Basse!
    la tieta Montserratona

    ResponElimina
  2. Estem molt contents de saber que heu arribat bé, pel vostre missatge deduïm que totes les maletes han arribat amb vosaltres, i això és bo...

    Nosaltres per aquí ara ja desperts després de la revetlla.
    Vam intentar escriure ahir a la nit, però les noves tecnologies encara se'ns resisteixen una mica....

    Molts petons de part de les famílies Planella-Turon i Coromina-Llongarriu i dels veïns del Pla de Dalt amb els que celebrem la revetlla (estem tots aquí enganxats al blog)

    Guardeu-vos dels mosquits i camineu per l'ombra, i sobretot sobretot viviu a fons aquesta experiència perquè és irrepetible !!!

    ResponElimina
  3. Molt bé Lia tu porta la logística del repel.lent. En Damas vol saber si heu vist algun hipopòtam. Que us vagi molt bé a Basse i que disfruteu d'aquesta oportunitat única. Un petonàs i una abraçada de tots nosaltres i suposo que d'algú més també (he, he...)

    ResponElimina
  4. Estem molt contents que tot vagi be, de fet així us ha d'anar.
    Com que no ho podreu gravar totes les imatges, emporteu-vos-les gravades a la retina que no te límit de memòria.
    Ostiiiii tu, passeu-ho molt be que sinó us posaré un negatiu...
    Molts record i que tingueu un bon viatge cap a Basse, INXAL.LÀ
    Adrià Ptons dels àvis.

    ResponElimina
  5. Hola a tots des de l'aeroport de l'Alguer. La revetlla a la platja ha set un desastre massificat i turístic. Fora d'això tot fenomenal. Hem viscut la Sardenya profunda. Molts petons de La Criatura Verda als valents i valentes de l'expedició gambiana.

    ResponElimina
  6. Hola a tots!! Que bé que tot prova!! Exceptuant la pudor de peix.. jejejeje Esperarem les fotos amb candaletes!! Cuideu-vos molt!!
    Pd. Avuí ,Adrià, hem estat a l'Escala a la Platja amb la colla de sempre, hi havia també en Pau i en Joel i t'hem trobat molt a faltar!! Records i petons de tots/totes. Un petò molt gran de la mare Adrià!! T'estimo molt i desitjo que gaudeixis molt d'aquesta experiència!! Vas molt ben acompanyat! T'ho mereixes!! Trampat!

    la mare
    Francesca

    ResponElimina
  7. Ha de ser increible ser a Gàmbia, tot nou, tot diferent...Ahir vam estar de revetlla, vam llençar coets al cel, els vau veure? En Rai i en Trosky van estar uns moments sols, mirant-se fit a fit, vam ser-hi a temps!Però no pateixis van coneixent-se poc a poc. En Trosky ja va sol per la terrassa i la sala, de vegades està estones "desaparegut", explorant. Espero que no hi hagi pèsols a Gambia, je, je, je,...
    Una forta abraçada de papes i germana. MUA

    ResponElimina
  8. Hola fills Genís i Eloi
    Ja he tornat d'Andorra on Stukat del Bolet tocaven per la revetlla, el pare acaba d'arribar de l'Alguer. En Joan i l'Alba s'han quedat a Andorra perquè demà passat s'en van amb l'esbart a Holanda. Tornareu tots el mateix dia vosaltres de Gàmbia, el pare de Segovia i el Joan i l'Alba d'Holanda.

    Espero que aprofiteu d'aquesta magnífica experiència. Sou una bona colla i heu fet un bon treball. Exploreu, cerqueu, penseu, observeu... tot és diferent, però tot també és igual, la vida.... tots sóm persones sota el mateix sol, sota el mateix cel, sota la mateixa lluna...

    us estimo molt i ja tinc ganes de fer-vos unes fortes abraçades (però encara em puc esperar una mica, eh?)
    La mare Montserrat

    ResponElimina
  9. Hola gambinissss, molts records a tots desde Tortellà! Dessitjem que hagi anat molt bé el viatge cap a Basse i no se us hagin menjat els mosquits. Guillem aprofita per fer-te una trena, jeje (Corina) Tots considerem que es una experiència única i creiem que sou uns afortunats, així que gaudiu cada dia que passa amb tots els sentits, i aprofitem per felicitar els organitzadors d'aquest gran projecte. Per cert ahir varem coincidir amb alguns pares que estan molt interessats en que l'any vinent es torni a repetir aquesta aventura. Guillem felicitats pel teu sant i l'aniversari d'en Roc (ja són tres..) Corina, Fernan i Pili.

    ResponElimina
  10. aaaiiixx que guai!!! espero que aprofiteu aquesta experiència al màxim i no deixeu que la calor us venci... molts records des d'Olot i molts petons a tots!!! espero veure'ns aviat! ahhh i feu moltes fotos eeeeee..!!! ;)no deixeu escapar cap moment disfruteu aquest viatge al màxim que segur que us passarà volant! (julia gallart)

    ResponElimina
  11. mmadre miia! no os lo estais pasando bien ni nada,disfruten bien todo todo,que este tipo de experiencias no se repiten y lo echareis de menos,pasadlo bien.
    (profeee (jordi), la lore te manda saludos y la jena igual portaaat bee jajajajajja),darbuu un besito uappaa!,alllbeerrtteeeett ortiiz maccuu paaasuu be! eetcc ettcc ettccc tonna uapa! besitoos de la cubbaaniittaas ;) lis/lili

    ResponElimina
  12. Us veig molt bé!!
    Quina llàstima això de les fotos... Amb ganes de veure'n moltes!

    Demà ens arriba una onada de calor des de l'Àfrica, osigui que potser us refresca una mica l'ambient!
    Espero que tot us estigui anant molt bé! Aprofiteu al màxim el viatge que quan menys us ho espereu ja tornareu a ser aquí!

    ResponElimina
  13. aahhhh m'ho deixava... MOLTISSIMES FELICITAATS GUILLEM!!!!! ja tinc ganes de veuret!!! TESTIMOO! passa un molt bon sant aquí a Gàmbia que segur que ja li passaràs al costat de tots els companys!!! de nou FELICITATS!!!

    ResponElimina
  14. Hola a tots us escrivim des de Llançà que ja estem de vacances. La veritat és que crec que la calor que fa aquí quasi atrapa la vostre. Esperem que no hagueu tingut cap problema amb les llangonises i us les pugueu menjar de gust. Estem molt contents de que tot us vagi bé i sobretot és un descans saber que algu es cuida de posar repelent a l'Oriol.
    Paseu-s'ho molt i molt bé. Familia busqui.

    PD: Uri sóc molt mala germana per no despedir-me. Perdoooonaa

    ResponElimina
  15. Bones Gambians Garrotxins!!! contenta de saber que esteu tant bé,sobretot seguiu les recomanacions dels "profes",aquests dies ells són els vostres pares... no us perdeu cap detall ,ja tenim ganes de veure imatges i fotos,però tindrem paciència i esperarem el que faci falta,jajaja...Albert Ortiz,t'estimem.El teu germà Eric i la mare et trobem a faltar,però contenta perquè sé que et feia molta il.lusió i ho aprofitarás al màxim,molts petons a tots i a totes,desde Olot!

    ResponElimina
  16. Hola nois i noies, com ha anat el viatge amb la furgo? esperem que no tingeu la mateixa calor que fa aquí, sembla que estiguem a l'Àfrica, passeu-vos el màxim de bé que pogueu.

    Lia en Damas vol saber quants animals "raros" has vist ( hipopòtams, serps.....)vol que facis fotogràfies de tots els que vegis.

    Ja et comencem a trobar a faltar molt, la casa sense tu no és la mateixa.

    petons de tots.

    PD. Voldria banyarme a la piscina, però ara mateix tinc la piscina i la casa okupada, per variar.

    ResponElimina
  17. Com va per aqui? Ja et trobem a faltar Ànnia sobretot perquè cada matí vaig a la piscina i trobo a faltar que "m'ofeguis" jejej...
    Aquí fa una calor monstruosa i m'imagino que si aquí fa calor a Gàmbia... Com esteu a l'hotel?¿
    Records de la teva germaneta pesada d'11 anys...

    PD: Amb la mama avui hem comprat una caseta amb rascador per en Trosky i un os pel Rai ells també t'enyoren però no tant com jo. Però sabent que estàs bé ja puc esperar records a tots i a totes i als mestres també.

    ResponElimina
  18. Aquest comentari és per la Fatou i l'Ami.Noies jo no us coneixo però sous amigues del meu fill Albert Ortiz i amb això ja está tot dit.Suposo que tan ben acompanyades us será un viatge inolvidable,compartireu sentiments i emocions...enfortireu la vostra amistat! Els vostres companys i companyes,els "profes",apendran una miqueta més la vostra cultura i coneixeran les vostres arrels i tanmateix descobriran altres maneres de viure i de veure les coses i donant-li uns altres valors.Només dir-vos que disfruteu molt d'aquesta experiencia i oportunitat que en Jordi,l'Anna i la Tona han fet possible.MOLTS PETONS GUAPES!

    ResponElimina
  19. Hola a tots!! Espero no hagi afectat a Gàmbia la Calima del desert, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=381551095241133&set=p.381551095241133&type=1&theater potser una onada de calor si, que ja ens està arribant de Àfrica. Uf!! Refresqueu-vos molt i sovint!! Cap tapat, veure molta aigua i de la bona!! Abraçades!! Petons Adrià. T'estimo molt!! La mare / Francesca

    ResponElimina
  20. Lia m'has de fer un favor. M'agradaria que fotografiessis tots els mitjans de transport que vegis (bicicletes, carros, camions, cotxes...). Petons papa Pere.

    Lia no et pots amagar ni a Gàmbia, el teu pare és igual d'empipador. Jo ja li dic que pari d'escriure tant, al final podràs fer un llibre de tots els seus comentaris. Cuideu-vos molt i que no decaigui el repel.lent. Petons. La mare.

    ResponElimina
  21. Hoooola!!!!! com va tot???? Ja esteu ben aclimatats???? Ja us imagino voltats de pescadors mirant-vos sorpresos i vosaltres patint la feina de reporters sota el sol… i l’olor a peix....jajaja Així no us piquen tants mosquits!
    Ja tinc ganes de saber què tal el viatge cap a Basse (si condueixen com a l’Índia es deu haver fet un xic llarg…) i que expliqueu com va anar la rebuda amb la família de la Fatou.
    Abraçades per totes i tots!!! I PENJEU FOTOS!!!!!!!!!

    ResponElimina
  22. hola soc en Damas,com us va l'estada a Gambia?PETONS

    ResponElimina
  23. Tona, Jordi i Anna heu dedicat molt temps i esforç a realitzar aquest projecte i esteu fent que els nostres fills gaudeixin d'aquesta magnífica experiència.

    GRÀCIES PER SER COM SOU

    ResponElimina
  24. HOLAAA DES DE L'INSTITUT!!!!
    Guaapooos i Guapeees!!!!
    Avui hem anat a buscar les notes i hem vist a la Cèlia amb la Bruna a dintre.
    La Mar ha aprovat les mates!!!!! Està eufòrica!!!!
    Estem ansioses per rebre més notícies vostres i esperem amb deliri la vostra arribada.
    Que us vagi tot molt i molt i molt bé i aprofiteu cada segon d'aquesta magnífica experiència.
    Un petó i una abraçada ben forta!
    Vinga, salut i força al canut! ||*||
    PAULA I MAR.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Ens hem avorrit molt mentre esperavem la teisa... Maria trobem a faltar les tardes de relax amb una clareta, i la guitarra a la teva piscina...

      Elimina
    3. ui, ui,ui... altantu....la Mar no vagi dient que ha aprovat les mates.....en tot cas el que ha passat és que tot l'equip docent va votar i va decidir que és una noia prou madura i que ha assolit el nivell de compet ències bàsiques per obtenir el graduat en ESO tot i tenir una assignatura suspesa que en aquest cas no és imprescindible per fer un batx. de lletres....... de totes maneres, Mar, tu celebra-ho igualment i a disfrutar de l'estiu.
      I als de Gàmbia, queeeeè ??? us ho esteu passant tant bé i aneu tant atrefegats que ja us heu oblidat del bloc i dels mortals que fitxem cada dia a l'institut !!!??? De fet el que importa ara és viure-ho tot ben intensament, amb els cinc sentits i la ment oberta que ja ens ho explicareu a la tornada !!! És més important intentar retenir una olor, una imatge, una sensació que perdre el temps intentant penjar una foto que es resisteix.
      Una abraçada a tots !!
      Anna Mir

      Elimina
  25. BONES TARDES AMICS MEUS TOTS.
    Més petons i abraçades!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. bona tarda mar i paula. gràcies per deixar impremta amb els vostres formosos comentaris que omplen de joia aquest pintoresc bloc.

      Elimina
  26. eeeeeeei!!! que som la Júlia la Pardeep i la Israa que us volem saludar des de Catalunya i volem saber com us va per allà baix!! Ja tenim ganes de saber més sobre aquesta experiència que esteu vivint perquè és irrepetible, aprofiteu cada segon, minut, hora al màxim!!!!!!
    PD: guilleeeeeeeeeem!!!! de part meva ( israa ) com ja saps sóc col·leccionista de clauers i que si pots sisplau porta'm un clauer pliiiiiiiiis!!! ( de mi pá ti de parte de yo jajjajaa) vaa molta salut!!
    Petoooons! I feu alguna xapussada a la piscina que segur que està fent moltissima calor!!
    ESperem notícies i FOTOS de part vostre amb impaciència...

    ResponElimina
  27. He mirat les temperatures de Banjul i per avui s'espera una màxima de 27º i precipitacions dèbils, us sembla bé enviar-nos l'onada de calor cap aquí ???

    Tenim ganes de que pugueu penjar alguna foto, tenim ganes de veure-us, potser avui podeu

    Arnald, avui la Laia, com a bona germana que és, t'ha anat a buscar les notes, i estan totes molt bé, però si de cas que a partir d'ara l'Anna només et parli en anglès ok ?

    Per cert, els teus peixos han fet règim fins dilluns, ja saps "operació bikini"...però ara ja mengen cada dia (si és que són dins la peixera...no es veu gaire res...)

    Us trobem a faltar, però tampoc volem que arribi diumenge, encara us falta molt per viure i gaudir.

    Molts petons per tots de la Tana

    ResponElimina
  28. Hola macus,
    Espero que us vagi molt bè i que l'experiencia viscuda en aquest desconegut racó de món pugi ser un record magnific i inoblidable.
    Des de casa els Coromina,
    UN PATONÀS MOLT GROS!!!!

    ResponElimina
  29. Hola a tots...avui he tingut una gran sorpresa al veure l'Ànnia en una foto..com sempre molt maca!!! estic contenta que tot us vagi molt bé, per tú Ànnia una gran experiencia que estic segura serà molt positiva.

    T'estimo molt i espero que quant tornis m'expliquis moltes coses...encara que estiguis lluny sempre estàs aprop meu..

    l'àvia Rosa

    ResponElimina