dijous, 28 de juny del 2012

Hem trobat l'EBRAM!!!!!!!!!

Aquest matí hem anat fins a l'escola corànica on estudia el nostre company de classe l'Ebram. La veritat és que ens pensàvem que no ens deixarien veure'l perquè el règim de visites és molt estricte. En aquesta escola hi estan internats i aprenen a recitar l'alcorà. L'Ebram va marxar el mes de febrer i des de llavors no n'havíem sabut res més. El més sorprenent és que hem parlat amb l'imam i ens ha deixat entrar i gravar!!!! NO us podeu imaginar la cara que ha posat l'Ebra quan ens ha vist. Realment desconcertat. Mentre érem allà de cop l'Aranald i l'Albert s'han retrobat amb un antic company de classe del Pla de Dalt : en Malic!!!  En Malic fa més de 3 anys que està aquí intern. Era al.lucinant veure com anaven apareixen alumnes que parlaven català perquè havien estat a Olot. Els profes també ens hem retrobat amb en Musa que ens ha reconegut immediatament i ens ha  commogut amb la seva història. Ens costa deixar per escrit el que hem vist allà i el que l'Ebram, en Musa i en Malic ens han explicat. Esperem i desitgem poder-los veure ben aviat a Olot de nou. 


22 comentaris:

  1. Mare meva! que emocionant tot això que expliqueu!! trobar-vos antics companys a tants quilòmetres i parlant català d'Olot!! uauuuu ha de ser de pell de gallina!!
    I quines cares de felicitat i salut que feu! que bé, quina alegria saber-vos aprop malgrat la distància...
    Per aquí com diu la Marta mooolta calor, les tomates de l'hort que van creixent i la piscina de tortellà que ja t'enyora... (jo tampoc hi he anat, ja ho farem les 3 juntes!)
    Ànnia, t'estimuuuuuuu

    ResponElimina
  2. Quina cara de feliciitaaat que feu tots!!!!!!!!
    Només dir que avui dia 28 fa un any marxavem cap a l'India, i avui hem fet un sopar les nenes per recordar, riure, parlar.... sobre aquest maravellós viatge que ha marcat un abans i un després a les nostres vides.
    Intenteu no perdre mai el contacte entre vosaltres ja que aquesta experiència t'uneix molt amb tots els companys i també amb els profes, i al final fins hi tot oblides si són profes o amics.
    Viviu aquesta aventura al màxim per aixi d'aquí un temps recordar-ho com hem fet nosatres avui.
    Molts petoons i abraçadees!!!!
    Paula

    ResponElimina
  3. Hola a tots! ESTEU GENIALS a la foto!! Tot i les vivències punyents dels vostres companys és bo conèixer de primera mà aquestes realitats, sovint silenciades i desconegudes. Això prova que en aquest món hi han molts mons, com persones.
    Una abraçada a tots!! Petons Adrià!!
    Francesca

    ResponElimina
  4. Ostres nois, quin munt de sensacions per a tots.
    Estic emocionat......
    El retrobament amb l’àvia de la Fatou, amb l’Ebram en Malic i en Musa, quina oportunitat....
    Impregneu-vos d’aquestes sensacions, això suma, vaig llegir d’un Indi d’aquells que porten plomes, que som la suma de totes aquelles persones que hem conegut i que així es forma la tribu.
    A les fotografies esteu genials, feu molt bona cara i l’Adrià porta el clatell molt net, je je je
    Una abraçada a tots i fins aviat que ja us trobem a faltar.
    Jordi

    ResponElimina
  5. Hola Tona! I a tots...
    Com estàs? Com esteu?
    Quantes emocions!!!
    Els vostres somriures ja ens diuen que tot va bé. Quina experiència més sana i enriquidora. Quina il•lusió veure les fotos i quines ganes de veure’n més.
    Com aneu amb la calor? Per aquí molta, ahir em arribat als 36ºC, gens malament per ser Olot.
    Quina hora torneu el diumenge?
    Tona sobretot el repel•lent de mosquits. I menja !!!! jajajaja
    Au nois que us seguim amb molta emoció i enveja (perquè no dir-ho)
    Un Peto i fins aviat
    Adam i Adri

    ResponElimina
  6. Quantes emocions i sensacions, aprofiteu al màxim aquest records i graveu-los als vostres pensaments ja que és així que perduraran sempre.

    Feu bona cara tots plegats.
    Mira que trobar a Gàmbia gent que parla català, Quina sorpresa.

    Molts petons i us els repartiu entre tots.

    ResponElimina
  7. Tona, ja veig que estàs bé!!!
    Una abraçada,

    GOLD??

    ResponElimina
  8. No pararia de mirar les fotos i de llegir els vostres escrits...
    retrobaments amb familiars, retrobaments amb amics....quantes sensacions a flor de pell, vivències que us acompanyaran per sempre...i només teniu 14-15 anys !!!!
    sou uns afortunats, això no es paga amb diners...

    Ganes de veure-us

    ResponElimina
  9. Acabo de parlar amb en Jordi com si estés a la Moixina i... resulta que no, que és a Gambia, Verge Santa.
    Aquí tenim molta calor perquè ens ve vent del Sahara i vosaltres quedeu pewr sota i segur que esteu frescos com una rosa.
    Una abraçada.
    Cati, Teresa, Josep, Albert i Carme.

    ResponElimina
  10. hola nois i noies, estem contents perquè veiem que esteu passant uns dies innovidables i fantàstics.
    Lia cuida't bé (estas molt seca). el menjar ,de Gàmbia, que tal?? El papa.

    teniu sort de no ser aqui perque fa mes calor que a l'AFRICA||||||DAMAS I MARTI

    ResponElimina
  11. Hola a tots i a totes!

    Veure les fotos em torna a portar a l'estada que vaig fer a Gàmbia ara ja fa uns anys.
    M'alegra saber que tot va bé i que us ha aprofitat el viatge. Acabeu de gaudir i embolcalleu-vos del que veieu, sentiu i viviu.

    Un petó,
    anna farjas

    ResponElimina
  12. Us veiem molt guapos i guapes !! Vaja, vaja, quant per assimilar... Endavant amb les hatxes, que encara us queden hores per descobrir i aprendre coses que no coneixíeu ni us imaginàveu. El món és una passada, la diversitat cultural, la supervivència, la fauna i la flora i segur que l'Àfrica és espectacular, molt diferent al que nosaltres estem acostumats a viure. Ja tenim ganes de veure-us per "captar" les vostres vivències, com a la peli "Viatge a Darjeling",recordes Ànnia?, aquella "xerrrada sense parlar".
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  13. Sensacions de divendres.Avui fent de taxi amb la gent gran ( sis , mes dues cadires de rodes), he decidit tenir una experiencia africana : ATURO LA FURGONETA,OBRO TOTES LES FINESTRES,TANCO L'AIRE CONDICIONAT. Circulem a poc a poc tot fent rotondes. Tots ens revifem .Els cabells blancs van despentinant-se tossudament .Som vius .M'imagino la millor banda sonora per a la situació (..........) Em meravella la quantitat de coses que passen alhora,que estareu fent ara? Existeix el temps, realment?
    CARPE DIEM!

    ResponElimina
  14. Hola sóc la Tura com esteu?
    Aquí fa una calor!...
    Saps que? En Trosky ja està molt gran i amb una capsa l'hi he fet forats i es passa el dia traient les potes pels foradets...
    En Rai ja t'enyora, Ànnia...
    Us deixo, que ara fan la peli de:
    El viatge al centre de la terra

    ResponElimina
  15. Hola a tots i a totes!!quantes emocions viscudes i quina sorpresa retrobar-vos amb en Malic,la Fatou amb la seva àvia..Ja tenim ganes de saber les vostres vivencies i sobretot com heu viscut aquesta gran experiència,Albert molts de petons i records de tothom que demana com estás,en Jaqui i la Juna també et troben a faltar(tant de silenci,jajaja...)les fotos precioses i de veritat,una imatge val més que mil paraules! acabeu de passar els ultims moments d'aquest GRAN VIATGE molt bé i no us deixeu cap detall,m'he tornat adicta al blog!! t'estimo Albert!! una abraçada molt forta de la iaia i molts petons per la Tona,l'Anna i en Jordi,sous genials!!

    ResponElimina
  16. Hola Albert!!! molts records del teu germà Eric! i molts petons de la Silvia(m'he quedat a sopar a casa seva)Recorda de tornar a casa,jajajaja...una coseta,t'he portat a arreglar l'ordinador! muaaaaaaaa

    ResponElimina
  17. Hola gambinisss, quin plegat d'emocions viscudes en tant poc temps, això es maaassssaa.
    Ja tenim ganes de retrovar-nos i poder compartir aquests maravellosos moments.
    Mireu de que la Fatu i l'Ami no es quedin pel camí, je,je, ja que han de acabar aquest gran treball que tan esperem tots els vostres seguidors. Anims, que ja queda poc, ja tindreu temps de dormir a l'avió. Una forta abraçada a tot el equip.

    Guillem, la familia i els amics t'envien molts records.
    Pd. ens encanten les fotos i els comentaris, envieu "some one more, please"..

    ResponElimina
  18. Senyors i senyores, ja hem entrat a dissabte, el darrer dia d'estada. Començeu a desar vivències i a posar-les a la maleta de la memòria que diumenge.......Interrogatori: que com ha anat tot, etc... Arnau: què tal en Malic? Ha millorat des de l'època d'alevins del Sant Pere?.
    Vinga, bona nit..

    ResponElimina
  19. Hola sóc la Corina, com aneu per allà?
    Se us veu a tots molt contents i molt ben acompanyats!
    Tinc moltes ganes de veureu's i que ens expliqueu amb detalls les vostres experiències, i de veure també el documental, en especial (guillem) veure't en el "making off"!
    Espero que arribeu tots bé, us esperarem amb moltes ganes, però de moment aprofiteu perquè encara us queden unes estones que s'han de viure al 100 per 100!!

    ResponElimina
  20. Hola a tots
    Ja esteu a punt de començar una altra aventura... el retorn...
    Segur que quan torneu a ser aquí veureu les coses d'una altre manera... L'aventura de la vida...

    Ami i Fatou quin retorbament...

    Tenim moltíssimes ganes de veure-us

    ResponElimina
  21. Hola a tots. Lia avui és el teu dia (dia de compres), recorda que has de portar camisetes de la selecció de Gàmbia. El pare diu que les fotos li queden molt bé (saps que vol dir això?). Us recordo que avui heu d'agafar l'avió per tornar a casa, ja que enmig de tantes emocions no sigui que us passi per alt. És l'últim dia que us recordo que heu de posar-vos repel.lent (ja no us ho diré més).
    Nois, noies, profes, que tingueu un bon viatge de tornada, aquí us esperem amb els braços oberts. Petons per tots.

    ResponElimina
  22. Uaaaaaa que foooort!!!!! 2 dies sense mirar el bloc i us han passat un munt de coses! Que bo retrobar-se amb l'Ebram, deuria al.lucinar!!!!!! Com no, una vegada més un viatge carregat d'emocions.... Les fotos són xulíssimes!!!! Trobo a faltar una foto catxonda dels profes..... I demà ja torneu, segur que se us ha fet moooolt curt! Però pel que es veu ben intens! Acabeu de d'aprofitar les últimes hores!!!! Petonarros

    ResponElimina